Despre Noi

Centrul Gemologic Roman este o asociatie gemologica profesionala, impartiala si nonprofit care se ocupa cu promovarea si constientizarea gemologiei si doreste sa promoveze meseria de gemolog ca meserie activa in tara noastra si promovarea Romaniei in strainatate.

Infintata in 2014 prin Ordanta Guvernului Romaniei, nr. 26 / 2000.

Pentru prima oara in tara noastra doua generatii, respectiv trei membrii ai aceleasi familii activeaza in nobila meserie de gemolog, cu experienta indelungata in strainatate si in tara de asemenea fondatorii primei asociatii gemologice profesioniste din Romania;

Asociatia Centrul Gemologic Roman este membra cu Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR – 1903); Confederatia Nationala a Operatorilor cu Metale si Pietre Pretioase si Federatia Metalelor si Pietrelor Pretioase si Semi-pretioase Diamond Gold.

Centrul Gemologic Roman (Romanian Gemological Center). Telul nostru este constientizarea gemologica si dezvoltarea acestei nobile meserii.

Meseria de gemolog a aparut  in nomenclatorul meseriilor in anul 2012 noi avand prima certificare in 2007 la bursa de diamante de la Tel aviv.Avand un curriculum de acreditari internationale si recunoscuti de Uniunea Nationala a Lucratorilor de Diamante Histadrut (Israel) si Institutul pentru Studierea Diamantelor (Israel), Centrul Gemologic Roman si Casa de Bijuterii Noblesse.

De-a lungul timpului am contribuit la ramura gemologiei cu numeroase texte de specialitate aparitii mass media,reportaje tv, aparitii in ziare impartasind  cunostintele si experienta acumulate in acest vast si deosebit domeniu participand la popularizarea meseriei de gemolog si dezvoltand-o.