Participarea delegatiei Romaniei Bangkok 2020 in vizita de lucru la Gemological Institute of Thailand (G.I.T.)

Misiune economica -Thailanda 2020

In premiera Centrul Gemologic Roman a organizat in  februarie 2020  o misiune de studiu, cercetare si colaborare in gemologie.

Misiunea economica a fost alcatuita dintr-o delegatie de 16 gemologi,bijutieri si oameni de afaceri.

Au fost efectuate  vizite la expozitia de Bijuterii si Pietre pretioase din Bangkok,zone economice si de desfacere a pietrelor pretioase si vizite la instututii cu profil gemologic.

Agenda a cuprins intalniri cu producatori si furnizori de instrumente si echipamente ,institutii specializate,laboratoare si oameni de afaceri din Thailanda si Orientul Indepartat.

Ocazie cu care a fost vizitat si institutul de gemologie al Thailandei G.I.T. (Gemological Instutute of Thailand) dezvoltand astfel colaborarea intre Centrul Gemologic Roman si Gemological Institute of  Thailand.

Au fost  identificate oportunitati de dezvoltare a industriei pietrelor pretioase,instrumentelor si tehnologiei  in Romania si de colaborare in domeniul gemologiei.

Delegatia Romaniei a incheiat  parteneriate si acorduri de colaborare pe termen mediu si lung.Orientul Indepartat este o zona cu potential economic foarte mare si diversificat si o oportunitate pentru Romania de a dezvolta industria bijuteriilor si a pietrelor pretioase.

Dezvoltarea de parteneriate si colaborari cu diferite institutii si organizatii atat din tara cat si din strainatate

Protocol de colaborare (LINK)

Institutul Geologic al României (I.G.R.) și Centrul Gemologic Român (C.G.R.) au pus bazele colaborării în vederea extinderii cercetării științifice în domeniul gemologiei,studii geologice, evenimente științifice precum și colaborarea în vederea identificării,clasificarii și evaluării  cristalelor și a pietrelor prețioase.

Centrul Gemologic Român și Institutul Geologic al României îți recunosc astfel în mod bilateral rolul pe care -l joacă  în societate promovând activitatea științifică în domeniul gemologiei.