Investitia in diamante

In opinia gemologului Dan Giurgiu investitia in diamante este una dintre cele mai sigure si mai profitabile investitii daca se respecta anumite criterii.

Este foarte important ca diamantul sa fie de o calitate cat mai buna deoarece la diamante nu conteaza ”cantitatea” ci ”calitatea”.

De asemenea daca este posibil sa va orientati spre diamante de peste un carat dar cu respectarea celor patru criterii fundamentale ale clasificarii diamantelor respectiv.

diamond

Claritatea care trebuie sa fie cat mai buna,Culoarea sa fie cat mai alba,Caratul respectiv greutatea sa fie pe cat posibil peste un carat si Taietura(cut ul) sa nu aiba defecte de taiere si polisare si simetrie deoarece fiecare din aceste patru criterii scade foarte mult din valoarea diamantului si foarte importante pentru alegerea diamantului ideal.

Un alt criteriu de investitie in diamante sunt diamantele speciale fancy color si fancy cuts respectiv taieturi speciale si culori speciale.Diamantele fancy color sunt diamantele naturale colorate intens ca de exemplu roz,rosii,albastre,portocalii verzi etc.Fancy cuts sunt diamantele cu forme speciale taiate si polisate in forma de stea, floare patrat cu fatete multiple, triunghiulare, inima etc.

Dezavantajele acestor diamante este ca sunt foarte costisitoare. Avantajele sunt ca au un ritm de crestere foarte mare datorita unicitatii lor fiind un mijloc de stocare a lichiditatilor. Un alt criteriu de investitie sunt diamantele montate in bijuterii speciale sau istorice. De exemplu diamantele montate in bijuterii de firma consacrata cu  traditie indelungata.

Bijuteriile vechi de familie si cu istorie care pe langa diamantele( de obicei taietura veche) sunt unicate care adauga  frumusetea diamantelor si  combina pietrele semipretioase,perlele si gemele organice  cu unicitatea bijuteriei.

Nu in ultimul rand orice diamant sau bijuterie cu diamante trebuie sa fie certificata de un gemolog acreditat si experimentat care sa fie in masura sa va consilieze in alegerea diamantului ideal.