Diamantele Rose Cut

In opinia lui Dan Giurgiu, diamantele Rose cut fara con (pavilion) fiind compuse doar din partea superioara tabla (table) .In majoritatea cazurilor au doar patru, sase sau 14 fatete avand dispunere asimetrica pe doua randuri.

Diamantele Rose cut sunt cunoscute din antichitate, dar am intalnit deseori bijuterii Otomane Indiene sau chiar Africane cu Rose cut foarte apreciate, iar pietrele de dimensiuni mari montate in bijuterii vechi ajung la preturi foarte mari. In Europa am intalnit de asemenea bijuterii cu diamante Rose cut dar de dimensiuni mici pana in (0.50ct), partea inferioara a bijuteriei este inchisa intr o caseta care este foarte bine slefuita in interior sau are un element stralucitor in interior pentru a spori reflexia si luminozitatea pietrei.

REC_8517

Deseori apar confuzii intre diamantele cu pavilion si cele fara pavilion, acestea din urma (la dimensiuni comune) sunt mult mai ieftine decat cele cu pavilion.

Diamantele reze cut nu sunt perfect calibrate si rotunde, uneori zdrentuite pe margine, iar ocazional intalnim si diamante cu diferite culori, tonuri si nuante .

AVANTAJUL bijuteriilor cu diamante Rose cut este acela ca au un pret redus in comparatie cu diamantele cu pavilion.

DEZAVANTAJUL bijuteriilor cu diamante rose cut este acela ca stralucirea, transparenta si reflexia diamantului este mai putin intensa decat la cele cu con, iar sub montura pietrei intra diferite impuritati aproape imposibil de indepartat.

027 031 032