Bijuterii istorice cu diamante vechi

In opinia lui Dan Giurgiu, bijuteriile de familie cu diamante vechi sunt cele mai frumoase din lume.

Cu o experienta de peste 20 ani in domeniul bijuteriilor speciale si dobandita in mai multe tari pot sa afirm cu tarie ca bijuteriile de familie cu diamante vechi sunt cele mai inedite si deosebit de frumoase.

Am avut privilegiul de a lucra in strainatate imbinand intr o simbioza perfecta arta bijuteriilor,antichitatile si gemologia,toate reunindu se in bijuterii vechi de familie cu pietre pretioase. Desi din punct de vedere gemologic, diamantele vechi cunoscute la noi ca diamante cu taietura veche (old mine cut) nu sunt la fel de valoroase ca diamantele cu taietura noua,totusi sunt mai frumoase.

De ce? Deoarece bijuteriile cu diamante vechi pe langa valoarea pietrelor pretioase au unicitate,executie fina si meticuloasa, istorie, cultura unei anumite epoci si maiestria mesterilor bijutieri in executarea bijuteriilor lucrate manual.

Aceste bijuterii au fost executate intr o perioada in care pietrele sintetice nu existau,cu unelte si materiale simple, cu multa rabdare,migala si dragoste.

Desi la noi in tara bijuteriile de familie cu diamante vechi nu sunt apreciate in mod deosebit,in straianatate aceste bijuterii ajung adesea vedete principale la casele de licitatii.Fiecare bijuterie veche inglobeaza in ea o particica de istorie si cultura avand un parfum special.

Adesea am avut privilegiul sa readucem la viata si sa reconstituim bijuterii de familie redandu-le valoarea si forma de odinioara.

by Dan Giurgiu

One thought on “Bijuterii istorice cu diamante vechi

  1. Bondar Luminita says:

    In sfirsit, citesc si eu un comentariu pertinent la bijuteriile de familie, istorice. Fara sa fiu o specialista in domeniu, decit o mare admiratoare de bijuterii vechi cu sau fara pietre pretioase, constat, cu placere, ca exista si la noi asemenea consideratii – eu le spun – de bun simt si mult rafinament. Minunat. Si ar fi si mai benefic daca preturile acestor bijuterii cu adevarat incintatoare si speciale s-ar detasa si la noi de preturile bijuteriile de azi, adica ale celor de serie si – cum bine am citit in comentariul de mai sus – cu pietre de cele mai multe ori sintetice. Inca o data, CU STIMA, o admiratoare de frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *