Clasificarea perlelor

Perlele sunt clasificate ca geme organice prețioase biomineralizate. 

Toate perlele sunt diferite, cu toate acestea ele se clasifică după proceduri și standarde gemologice . 

Gemele organice rare cu proprietăți gemologice superioare optime pentru a fi folosite în bijuterii sau cu scop decorativ sunt clasificate ca geme organice prețioase.

Perla este una dintre cele mai frumoase și mai surprinzătoare geme organice care se pot folosi în bijutierii. 

Perlele s-au bucurat mereu de aprecierea cumpărătorilor din întreaga lume și sunt folosite și apreciate de la începuturile umanității.

 Atunci când cumpărați perle pentru prima oară puteți fi derutat; veți avea în față sute de varietăți cu prețuri foarte diferite. 

Deși sunt asemănătoare totuși perlele sunt foarte diferite.

Cele mai importante criterii de diferențiere sunt habitatul în care s-au format perlele (apă dulce sau sărată) și cum s-au format ele (dacă sunt naturale sau de cultură). 

Forma, mărimea, nuanța, luciul, grosimea sidefului etc. Perlele au duritatea de 2,5-3.5 pe scara lui Mohs, ele sunt cunoscute și folosite de aproximativ 4000 ani. Repere pentru recunoașterea și achiziționarea perlelor.

C:\Users\dan\Desktop\poze gemo\Clasificarea perlelor.jpg



Perlele de apă sărată provin de la stridiile și midiile din oceane, mări și golfuri. De obicei sunt de calitate superioară și mai scumpe decât perlele de apă dulce, acestea se găsesc în moluștele din râuri, lacuri și iazuri. În general sunt mai neregulate și au forme mai variate decât cele de apă sărată.

Perlele se masoară în milimetri. 

Este unitatea de măsură și de comparație pentru perle acceptată în întreaga lume. Perlele, sălbatice, de apă sărată care au forme regulate, luciu și strălucire specială sunt mult mai valoroase decât cele neregulate fără luciu și strălucire.

Gemolog specialist Drd David Giurgiu

by David Giurgiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *